Conceptul de sustenabilitate

Conceptul de sustenabilitate

1. Obiectiv:

Să devenim prima agenție de turism online din Europa Centrală și de Est, specializată în sejururi de schi, care reprezintă principiile sustenabilității. Ca pionieri, credem că mulți vor porni pe urmele noastre!

2. Transport:

a. Autocarele noastre: Folosim autocare din categoria minim EURO5 (emitere de CO2). Călătoria este destul de lungă, însă încercăm să compensăm cu cele mai comode autocare. Știm cu toții că pentru Alpii Francezi, merită.

b. Compensare CO2: Deși nu putem reduce cantitatea de dioxid de carbon emisă de autocarele noastre, proporțional cu acest impact negativ contribuim financiar la un proiect francez privind plantarea de copaci: https://tree-nation.com/ si https://carbonfund.org/
Dacă vrei să contribui și tu la plantarea unui copac, n-ai altceva de făcut decât să alegi transportul cu autocarul! Nu costă mai mult decât o cafea, dar are o importanță mult mai mare: putem acționa împreună pentru glob! 

3. La destinație:

Aproape toate stațiunile din oferta noastră se găsesc lângă un parc național. Vă rugăm să fiți atenți la amprenta ecologică pe care o lăsați acolo.
• Înainte de freeride, asigură-te că nu intri într-o zonă unde poți dăuna florei și faunei endemice. Atenție maximă pe teritoriul parcurilor naționale!

a. Consumați apă de la robinet! Pe lângă faptul că este gratis, calitatea apei de la robinet excelează pe plan mondial (cu alte cuvinte, nu merită să luați cu bani apă îmbuteliată în plastic.)


b. Colectare selectivă: vă rugăm să colectați deșeurile în 3 categorii separate deja în apartament, întrucât veți găsi 3 pubele și afară::

VERRE/STICLA – VERDE: doar sticlă fără capac!
RECYCLABLE/RECICLABILE – GALBEN: hârtie, carton, plastic curat
DÉCHÉTS/NON RECYCLÉS/NERECICLABILE – NEGRU: deșeuri mixte/ menajere

c. Achiziționați produse locale din magazin, acestea au o amprentă ecologică mult mai mică decât orice alt produs alimentar importat care a fost transportat câteva mii de kilometri până la destinație.

d. Târg: cele mai multe stațiuni au un târg local unde se reprezintă toți producătorii locali. Aici veți găsi tot ce este mai bun, de la brânzeturi, mezeluri și alte specialități culinare până la suveniruri originale. Vă puteți informa la biroul de informare turistică despre locul și ziua exactă.

e. Mucuri de țigară: Noi nu dorim să vă atragem atenția asupra efectului negativ al fumatului pentru organismul uman, ci asupra faptului că aruncarea mucurilor de țigară în afara locurilor specificate este interzisă! Este un fapt mai puțin cunoscut că mucurile de țigară se consideră deșeuri periculoase. La biroul de informare turistică puteți procura recipiente din aluminiu care au și logoul stațiunii pentru mucuri. Nu doar că o puteți lua cu voi la pârtii, dar va servi și ca suvenir frumos!
 

4. Programele noastre:

Toate programele noastre oferite în stațiune sunt ecologice și am redus radical cantitatea de deșeuri produse. Am înlăturat complet obiectele din plastic de unică folosință: servim vinul fiert în căni iar la hot-dog party nu mai folosim farfurii și tacâmuri din plastic.
Prepararea mâncării se realizează exclusiv cu ajutorul unor echipamente electrice, fără a folosi orice fel de carne de vită ceea ce este cunoscut ca și un impact imens asupra mediului. Dragi turiști carnivori, nu trebuie să vă faceți griji, toată lumea va mânca pe săturate!În cadrul programelor de pe pârtii, pe lângă instructajul de schi și snowboard, punem accent și pe prezentarea mediului, vă arătăm frumusețile naturii și procesele geomorfologice de formare a munților. 

5. Informarea turiștilor:

Era ghidurilor turistice listate pe pagini nenumărate a luat sfârșit! Noi nu producem deșeuri de hârtie fără rost.
Începând cu anul acesta, vă invităm să folosiți aplicația noastră mobilă prin intermediul căreia veți primi toate informațiile importante și necesare în timpul sejurului!
 

6. Promovare:

Folosim în mod exclusiv instrumente online pentru promovarea ofertelor noastre! Ne-am luat rămas-bun de la toate instrumentele de marketing listate, palpabile precum postere sau pliante. Micile cadouri pe care le veți primi de la noi în stațiune sunt făcute din material de calitate și de lungă durată pentru a vă bucura de ele și după ce vă întoarceți acasă.
 

7. Funcționarea agenției de turism:

Evident, premisa unei agenții de turism sustenabile pe termen lung este durabilitatea sistemului intern, atitudinea ecologică fiind (deocamdată) mai costisitoare decât cea tradițională. Sustenabilitatea ecosistemului implică unele costuri suplimentare, de aceea prețurile noastre pot fi puțin mai mari decât la alte agenții concurente. Nu ne mândrim cu ofertele cele mai ieftine, însă diferența de preț se reflectează în calitatea serviciilor noastre și experiența completă pe care o oferim.
Din păcate, turismul de masă are un efect negativ inerent asupra ecosistemului. Noi urmărim să reducem acest efect exercitat prin vacanțele noastre asupra mediului montan unde dorim să ne vedem până și nepoții pe schiuri.
Dacă copiii noștri vor mai schia – depinde de noi. Cuvintele cheie sunt ACUM și AICI!
 

8. Părerea Ta?

Părerea ta contează pentru noi! Ai mai multe idei sau sfaturi cum ne putem dezvolta conceptul de sustenabilitate? Ai observat ceva ce am uitat noi? Scrie-ne cu încredere, suntem recunoscători pentru orice idee sau opinie nouă!